Обявиха имената на титулярите в мача на звездите в НБА 03.02 | 11:43

Шест от десетте баскетболисти са от два града и три отбора

От Краси Киров

Вече са ясни имената на титулярите в Мача на звездите в НБА, като шест от десетте играчи са от два града и три отбора.

Дуейн Уейд и ЛеБрон Джеймс от Маями Хийт събраха на-много гласове от феновете за стартовата петица на Изток за мача, който ще се проведе на 26 февруари в Орландо, Флорида.

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт и съотборникът му Андрю Байнъм ще си партнират с Крис Пол и Блейк Грифин от ЛА Клипърс в тима на Западната конференция.

Най-полезният играч за миналия сезон Дерик Роуз от Чикаго Булс и Уейд ще са гардове на отбора на Изтока, като освен Джеймс за тима ще започнат още крилото на Ню Йорк Никс Кармело Антъни и центърът на Орландо Меджик Дуайт Хауърд, който получи най-много гласове от всички титуляри - 1,6 милиона.

Кевин Дюрант от Оклахома Сити ще е единственият играч на Запад извън "Града на ангелите", а Грифин и Байнъм ще са в стартовата петица за пръв път.

Байнъм ще заеме позицията на център, която в продължение на години принадлежеше на Яо Минг, който се оттегли в края на миналия сезон.

Грифин бе резерва миналата година, когато се превърна в първия новак в Мача на звездите след Минг през 2003 година.

Коби Брайънт ще запише рекордно 14-то участие в Мача на звездите, с което ще изравни постижението на Джери Уест, Карл Малоун и Шакил О'Нийл.

За пръв път от 1997 година насам две двойки съотборници ще започнат за една конференция, като преди петнайсет години това сториха Хакийм Олайджуон и Чарлс Баркли от Хюстън, а Сиатъл бе представен от Гари Пейтън и Шон Кемп. Резервите ще бъдат обявени следващият четвъртък, като те ще бъдат избрани от треньорите в конференциите.

Водещи

Най-четени