Обявиха кога очакват Станка Златева на тепиха 20.02 | 13:41

Шампионката може да е на линия за Световното

От Даниел Любомиров

Многократната световна и европейска шампионка по борба Станка Златева по всяка вероятност ще се завърне на тепиха за България в официален турнир на предстоящото Световно първенство в Узбекистан през есента. Поне такива надежди изрази старши-треньорът на националния отбор по борба за жени Валентин Райчев.

Той също така потвърди, че Златева няма да се състезава на турнира в зала "Универсиада" този уикенд "Дан Колов и Никола Петров".

За предстоящия турнир "Дан Колов", обаче ще се включи световната шампионка за кадетки Тайбе Юсеин, която до скоро лекуваше контузия.

"С нас в Дианабад бяха националните отбори на Румъния, Пуерто Рико, Бразилия и Египет, като за последните нямаше съпернички в категориите им и те бяха изпратени при мъжете.

Всичко мина добре и без сериозни травми. Тайбе Юсеин има проблеми още от турнира "Дейвид Шулц" по-рано през годината, но най-вероятно ще се бори на "Дан Колов".

Надяваме се тя да бъде в оптимална форма за европейското първенство", заяви Райчев.

"Видяхме се и със Станка Златева. Тя ще пропусне схватките в категория до 75 килограма на "Дан Колов", но се надяваме да се завърне на тепиха за световното първенство в Узбекистан", добави той, цитиран от БТА.

Златева тренира предимно за физическа сила, разясни генералният секретар на федерацията по борба Валентин Савов. Тя не е готова за "Дан Колов", но от БФБ все още таят надежди, че световната шампионка ще успее да се подготви още за европейското първенство в началото на месец април.

Водещи

Най-четени