Огромен интерес към волейбола: Билетите за мача с Франция свършиха 06.06 | 10:43

Българските фенове на волейбола за пореден път доказаха, че за тях мачовете на националния отбор са над всичко, след като няколко дни преди двубоя с "петлите" разграбиха всички билети и повече от 12 000 зрители предпочетоха да гледат "лъвовете", отколкото мачовете от Евро 2012

От Мариян Найденов

Билетите за очакваната с най-голям интерес среща от олимпийската квалификация по волейбол в "Арена Армеец" (8-10 юни) между България и Франция вече свършиха, съобщиха за iNews от пресцентъра на родната волейболна федерация.

Турнирът в София е вторият и последен шанс за "лъвовете" да играят в Лондон, след като възпитаниците на Радостин Стойчев пропуснаха първия си шанс в "Арена Армеец" преди няколко седмици, когато със заветната квота от София си тръгна отборът на Италия.

Така българските фенове на волейбола за пореден път доказаха, че за тях мачовете на националния отбор са над всичко, след като няколко дни преди двубоя с "петлите" разграбиха всички билети и повече от 12 000 зрители предпочетоха да гледат "лъвовете", отколкото мачовете от Европейското първенство по футбол, което също започва в петък (8 юни).

Срещата с Франция е втора от програмата на турнира и ще се играе на 9 юни (събота) от 20:30 часа. Досега общо за трите мача на националите са продадени над 15 000 билета, като пропуски за останалите два мача - с Египет и Пакистан все още има.

България започва втората си кампания за класиране на Олимпиадата срещу Пакистан, като мачът в "Арена Армеец" е на 8 юни (петък) от 20:30 часа. От 17:30 е първият двубой от турнира между Египет и Франция.

На 9-ти юни е голямото дерби и най-дългоочакваният сблъсък от квалификацията - България срещу Франция - отново от 20:30 часа, като три часа по-рано започват Египет и Пакистан.

В неделя пък "лъвовете" ще трябва да затвърдят заявката си за квота на Олимпиадата с успех над Египет, също от 20:30 часа, докато Франция и Пакистан излизат на полето в ранния мач.

Част от квалификациите на българския национален отбор по волейбол за Олимпиадата в Лондон и част от мачовете на България в Световната лига ще бъдат излъчени по БНТ 2 и БНТ Свят.

Тази промяна е заради излъчването на двубоите от Евро 2012 по БНТ 1. Поради тази причина волейболът временно ще бъде преместен в програмата на БНТ 2 и БНТ Свят.

За тези, които нямат достъп до БНТ Свят и БНТ 2, програми, които медията предоставя безплатно на разпространителските мрежи - по кабел или сателит, БНТ 1 ще излъчи на запис мачовете на волейболния отбор на България на 8, 9 и 10 юни срещу съставите на Пакистан, Франция и Египет от 00.30 часа.

Водещи

Най-четени