Огромни премии в Левски при европейски пробив 04.07 | 11:43

"Сините" успяха да уредят нападател в Турция

От Божидар Азманов

Футболистите на Левски ще получат солидни премии при добро представяне в Лига Европа.

От ръководството на тима са решили 30 процента от приходите от турнира да отидат в джобовете на играчите. Това ще е стимул за пробив в надпреварата.

Идеята е футболистите да запретнат ръкави и да се класират за груповата фаза на турнира, тъй като сумите, които се разпределят в предварителните кръгове са доста скромни.

Левски вече два пъти игра в групите на втория по сила европейски турнир, но от последното им участие скоро ще се навършат три години.

През последните два сезона "сините" претърпяха тотален крах, като отпаднаха последователно от непретенциозните тимове на Спартак (Търнава) и Сараево още на старта на своята кампания.

Тази година задачата им никак не изглежда лека. Левски стартира участието си в Европа от най-ниското възможно стъпало - първия предварителен кръг, а съперник ще бъде казахстанския Иртиш (Павлодар).

Освен него 26-кратните шампиони ще трябва да преминат през босненския Широки брег, а след това и през още два съперника, за да се поздравят с класиране в групите.

Двубоят с Иртиш е тази вечер от 21 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Припомняме, че на казахстанците също е обещана сериозна премия, ако отстранят Левски.

В същото време турските медии оповестиха, че нападателят на Левски Шюрд Арш преминава медицински прегледи и ще се присъедини към тима на Самсунспор.

"Сините" ще вземат 150 хиляди евро за нападателя. Сделката се оценява като добра за Левски. Преди две години те платиха за холандеца 300 хиляди евро на Цволе. 26-кратните шампиони вече избиха 200 хиляди от тях с пращането му под наем в Тянджин Теда и Коня спор, така че дори могат да излязат на плюс.

Въпреки добрите му изяви в Китай и Турция за Арш не се намери място на "Герена". Той игра само половин година за Левски и въпреки че се разписа 8 пъти в противниковите врати, втори шанс не му бе даден.

В момента конкуренцията в атаката на Левски е свирепа. За титулярно място се борят Базил де Карвальо, Жоао Силва и Цветан Генков, а Николай Митов обичайно разчита на схема с един нападател. Левски разполага с още един нападател - Тодор Чаворски, но той ще бъде пратен под наем в тим от Б група, където да трупа опит.

Водещи

Най-четени