Оклахома развенча Сан Антонио и се класира за финала в НБА 07.06 | 09:37

"Гръмотевиците" постигнаха страхотен обрат в последната среща и спечелиха със 107:99

От Краси Киров

Отборът на Оклахома Сити Тъндър спечели финала в Западна конференция на НБА след като се наложи с 4-2 победи над Сан Антонио Спърс във финалния плейоф.

По този начин "гръмотевиците" се класираха за финала в НБА, където ще срещнат най-добрия отбор на Изток. В момента с по-големи шансове за класиране на финала има тима на Бостън, който води на Маями с 3-2 победи.

Баскетболистите на Оклахома сътвориха изключително шоу за своите зрители в последния си двубоя от серията със Сан Антонио, като двубоя бе много драматичен с много обрати и в крайна сметка спечелен със 107:99. Публиката в Оклахома отговори подобаващо и всичките близо 19 хиляди зрители в залата бяха с бели фланелки като своите любимци и не спираха да ги подкрепят.

Тони Паркър поведе "шпорите" в началните минути на мача и Сан Антонио дръпна с 34:20 след първата четвърт. Страхотната игра Паркър и Тим Дънкан продължи и гостите водеха с 63:48 в средата на мача.

Постепенно защитата на Оклахома заигра по-добре, а в предни позиции Кевин Дюрант разнищи своите съперници. В третата част домакините започнаха да заличават аванса и губеха само с 1 точка след края на третата част. Окуражени от публиката "гръмотевиците" продължиха с вдъхновената си игра и спечелиха мача със 107:99.

Тони Паркър бе най-добър за Сан Антонио, реализирайки 29 точки, като повечето от тях паднаха през първата половина на мача. Паркър добави и 12 асистенции. Тим Дънкан отбеляза 25 точки и 14 борби, докато Стивън Джаксън добави 23 точки.Най-добър в мача бе Кевин Дюрант, който записа 34 точки и 14 борби. Русел Уестбрук добави 25 точки.

Оклахома сътвори истински обрат във финала на Западната конференция след като стартира серията с две загуби, а отбора на Сан Антонио бе в поредица от 20 победи. Това е първи финал за новия отбор на Оклахома, който е наследник на Сиатъл Суперсоникс, които играха финал за последно през 1996 година.

Водещи

Най-четени