Оклахома с драматичен втори успех над Лейкърс 17.05 | 11:40

"Езерняците" изпуснаха победата след като водеха със седем точки две минути преди края

От Краси Киров

Отборът на Оклахома Сити победи Лос Анджелис Лейкърс със 77:75 точки и поведе с 2:0 победи в полуфиналите от Западната конференция.

Домакините от Оклахома сътвориха страхотен обрат срешу Коби Брайънт и компания. Две минути преди края на срещата Оклахома изоставаше със 75:68, но здравата защита на тима не позволи на гостите да вкарат повече точки до края на мача.

В герой за своите се превърна Кевин Дюрант, който реализира пет от последните девет точки, които стигнаха за успеха със 77:75. Джеймс Хардън отбеляза останалите 4 точки в тези изключително важни минути на срещата. Стив Блейк пропусна тройка за Лейкърс 5.3 секунди преди сирената.

Иначе срещата вървеше много равностойно. В началото на четвъртата част резултата отново бе равен, но Лейкърс поведе след добра игра на Коби и Блейк. Под бурната подкрепа на домакините тима на Оклахома успя да стигне до обрата и по този начин поведе с 2:0 в серията.

Кевин Дюрант реализира 22 точки, а Ръсел Уестбруук добави 15 точки за победителите. Кобе Брайънт и Андрю Байнъм реализираха по 20 точки за тима на Лейкърс, който е домакин в мач номер 3 в петък.

Кевин Гарнет реализира 27 точки и спечели 13 борби при победата на Бостън със 107:91 точки над Филаделфия в мач номер 3 от полуфиналния плейоф в Източната конференция на НБА.

С тази победа Селтикс поведе в серията с 2:1 победи, а четвъртата среща е в петък във Филаделфия. Гарнет отбеляза 13 от общо 32-те точки на Бостън през втората четвърт. Раджон Рондо записа 23 точки и 14 асистенции за победителите, а Пол Пиърс, който е с контузия на коляното, се отличи с 24 точки и 12 борби.

За Филаделфия Тадеус Йънг реализира 22 точки, а Джру Холидей - 15 точки. По 13 точки добавиха Лю Уилямс и Джоди Мийкс.

Водещи

Най-четени