Около 15 сигнала са получени в БФС за уредени мачове 27.09 | 17:17

"Това не е висок процент", отбеляза президентът на футболния съюз Борислав Михайлов

От Константин Симидчийски

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че за последните три години са получени 15-16 сигнала за манипулирани мачове в България.

Сигналите идват от създадената преди три години комисия на УЕФА за мониторинг на съмнителни мачове в Европа, уточнява БТА.

"От български правоохранителни органи нямаме сигнали за уредени мачове. Имаме сигнали от системата на УЕФА за мониторинг, която работи от три години.

За това време имаме не повече от 15-16 сигнала, което не е толкова много като процент.

Заради системното нарушаване на правилата за феърплей извадихме Спартак Плевен", каза Борислав Михайлов след срещата в Банско, организирана от Асоциацията на българските спортни журналисти по актуални проблеми на футбола.

Тя беше под наслов "Влиянието на медиите върху борбата с насилието, хулиганските прояви и борбата с черното тото". В конференцията участваха спортни журналисти от Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Хърватия, Черна гора и България, които обсъдиха актуални проблеми на футбола и най-вече нелегалните залози и уредените резултати на футболния терен.

Спортните журналисти от балканските страни показаха своите умения не само в областта на словото, но и на футболния терен - в Банско се проведе турнир по минифутбол за участниците в конференцията, а победителят в турнира ще получи купа на името на покойния български телевизионен журналист и коментатор на БНТ Николай Колев - Мичмана.

Водещи

Най-четени