Окончателно: Платини без картотека за Вечното дерби 19.10 | 16:53

От централата потвърдиха, че СТК ще заседава по случая следващата седмица

От Константин Симидчийски

Бразилският нападател на ЦСКА Мишел Платини със сигурност няма да играе в утрешното Вечно дерби с Левски на националния стадион "Васил Левски".

Това стана ясно от изявление на пресаташето на БФС Павел Колев, който потвърди, че съдбата на Платини ще бъде решена едва през следващата седмица.

Спортно-техническата комисия на БФС ще заседава по случая с картотеката на нападателя на ЦСКА Мишел Платини в сряда, 24 октомври, от 16 часа. 

Ето и официалното съобщение на БФС:

В четвъртък, 18.10.2012 г., в Българския футболен съюз бяха внесени допълнителни документи от ПФК ЦСКА по трансфера на футболиста Мишел Платини. Документите ще бъдат разгледани на редовното заседание на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз на 24.10.2012 г., сряда, в 16 часа.

Павел Колев призна, че от ЦСКА са внесли нови документи по случая, но и добави, че СТК ще се събере през следващата седмица, за да ги разгледа. Което и практически вади Платини от сметките на Стойчо Младенов за мача.

По-рано днес изпълнителният директор на "червените" Венцислав Живков заплаши, че ЦСКА ще предприеме "законови мерки" срещу БФС, ако днес Мишел Платини не получи картотека.

"За мен картотеката на Мишел Платини не е отказана на правни основания. Понякога и аз реагирам остро, но ще продължавам да твърдя, че ако футболния съюз държи да няма съмнения за нагласи и у привържениците и в ръководството на ЦСКА, той трябва незабавно да картотекира Мишел Платини, след като вече няма съвсем някакви основания да отказва картотека", заяви вчера юристът на ЦСКА Радостин Василев, който внесе новите документи по случая в централата на БФС.

Водещи

Най-четени