Олимпиакос дублира титлата си в Евролигата 13.05 | 08:29

Гръцкият гранд победи отбора на Реал Мадрид със 100:88 във финала

От Краси Киров

Баскетболистите на гръцкия Олимпиакос дублираха титлата си в Евролигата по баскетбол, след като на финала се наложиха над Реал (Мадрид) със 100:88.

Най-резултате в отбора бе Василис Спанулис, който вкара 22 точки за гръцките шампиони, а за Реал 17 пункта  наниза завърналият се от НБА Руди Фернандес.

Испанците бяха по-добри в началото на срещата и след първата част водеха с 27:10, но след това желязната защита на червено-белите от Пирея успя да се справи и на наложи своята игра.

Олимпиакос става първият отбор, който дублира титлата си от 8 години, а за трета поредна година Гърция е баскетболната столица на Европа, тъй като през 2011-а година в този турнир триумфира Панатинайкос.

На почивката Реал все още имаше преднина- 41:37, но Олимпиакос вече беше започнал обрата. Спанулис, който местните начират играещият талисман, вкара общо 5 тройки в срещата, като 4 от тях бяха през второто полувреме.

С неговите усилия и тези на Ейси Лоу от наказателната линия, 5 минути преди края на мача червено-белите водеха с 82:70. След това Реал се опита да се върне в мача, но Спанулис беше неудържим.

Водещи

Най-четени