Олимпийските премии все още не били платени 02.11 | 14:32

Според Свилен Нейков забавянето идва от Министерството на финансите

От Мариян Найденов

Премиите, полагащи се на българските спортисти за участието и резултатите им на Олимпийските игри в Лондон 2012, все още не са платени, защото в министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС) има финансов недостиг.

Това каза министър Свилен Нейков пред журналисти в парламента. Той поясни, че тези средства са планирани още в началото на предходната година, но не са получени.

Според Нейков забавянето идва от Министерството на финансите. Необходимата сума за премиите на спортистите е около 2.5 млн. лева. Мисля, че в най-скоро време ще бъдат изплатени, посочи спортният министър.

В отговор на репортерски въпрос Дянков е обяснил, че има други приоритети в момента, които са належащи и много важни и не е проблем да се изчака определено време.

"Цените, на които се отдават спортните зали и съоръжения на клубовете, се определят от оценител", каза министърът в отговор на въпрос, защо са се увеличили до два-три пъти цените на наемите след преминаване на базата на ЦСКА на четвърти километър към министерството.

"В миналото е имало сключен договор, който е за съвместна дейност между министерствата на отбраната и федерациите, сега това нещо не може да се случи, защото няма законова възможност", обясни ситуацията Нейков.

"В момента цените се определят от експерт оценител и след това министерството предлага тази цена за наем на клубовете", добави министърът.

Според него няма завишаване на цените за наем при направената оценка, защото тя е най-ниска възможна в рамките на законовите норми.

Водещи

Най-четени