Олимпийците ни в бяло и зелено на Игрите в Нанкин 01.07 | 16:50

БОК представи официалните облекла на делегацията ни за Младежка Олимпиада 2014

От iNews.bg

Българският олимпийски комитет (БОК) представи официалните облекла на родната делегация за вторите младежки олимпийски игри, които ще се проведат от от 16 до 28 август в китайския град Нанкин.

Дрехите отново са изработени от модна къща "Агресия", която от седем години е официален партньор на БОК. На представянето присъстваха председателят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар Белчо Горанов, а от страна на 'Агресия" - изпълнителният директор Мая Антова и дизайнерката на облеклата Емануела Манолкова.

Колекциите бяха показани в представителния магазин на модната къща, като в ролята на манекени влязоха както професионални модели, така и наши състезатели, които ще участват в игрите - капитанът на младежкия национален отбор по бокс Благой Найденов и надеждата ни за медал в спортната стрелба Лидия Ненчева.

Екип от специалисти, дизайнери и шивачи е разработил тоалетите изцяло в духа на Олимпиадата, смели и ярки съчетания с модерно звучене. Платовете са от висококачествени естествени материи, които дават изключителното усещане за лекота и комфорт. Саката, панталоните и роклите са изработени от 100% естествен памук.

Костюмите за Младежка Олимпиада 2014 и при младежите, и при девойките са решени в два от цветовете на българското знаме - бяло и зелено.

При дамите спортно елегантната визия се състои от памучно сако в зелен цвят с декоративни шевове в бяло и открояваща се бяла рокля със зелени акценти в деколтето.  Мъжкият сет се състои също от спортно елегантно памучно сако в зелен цвят и бели декоративни шевове, бял памучен панталон със зелени акценти, както и бяла риза към която са добавени  детайли в зелено и червено.

Вторите младежки олимпийски игри ще бъдат в китайския град Нанкин от 16 до 28 август. Към днешна дата България е спечелила 21 квоти за Младежка Олимпиада 2014 (13 за мъже и 8 за жени) в 14 спорта: бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, ветроходство, гребане, джудо, лека атлетика, модерен петобой, плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба, стрелба с лък и художествена гимнастика.

Страната ни все още има шанс да спечели още квоти, а квалификациите приключват на 7 юли, след което Изпълнителното бюро на БОК ще утвърди окончателния състав на делегацията.

Водещи

Най-четени