Олимпийците ни в синьо и кафяво на Игрите в Сочи 29.01 | 14:15

Днес БОК представи официалните облекла на спортистите ни

От Мариян Найденов

Българският олимпийски комитет (БОК) представи официалните облекла на делегацията ни за Зимните Олимпийски игри в Сочи, които ще се проведат от 7 до 23 февруари.

Събитието се състоя в представителния магазин на модна къща "Агресия", която облича олимпийците ни. Същата марка предостави официалните облекла за българските спортисти и на предишната Олимпиада във Ванкувър 2010.

На представянето присъстваха председателят на БОК Стефка Костадинова и единствената ни олимпийска шампионка в зимните спортове - Екатерина Дафовска.

Новите облекла на олимпийците ни се отличават с елегантност и изчистена кройка и са решени в кафяво и синьо.

Дрехите са изработени от естествени материали (вълна, кашмир, мерино и памук), като са шити по мярка за всеки един от състезателите ни.

Официалните облекла, които ще носи българската делегация в Сочи включват: тъмносиня риза с каре от памук, пуловер от 100 % фина вълна в съшия цвят, прав панталон в цвят млечен шоколад, късо спортно двуредно палто (също тъмносиньо) от плат, който представлява съчетание на кашмир и върна, а аксесоарът е шал във в цвят бордо, бродиран с емблемата на БОК.

Водещи

Най-четени