Оперираха Ерик Абидал, следващите два дни са критични 11.04 | 10:18

Операцията е продължила около девет часа, а в момента Абидал се възстановява от нея

От Мариян Найденов

Защитникът на Барселона Ерик Абидал претърпя трансплантация на черен дроб, докато повече от 70 000 фенове на "Камп Ноу" му отдадоха почит по време разгромната победа с 4:0 над Хетафе, която доближи каталунците само на една точка от Реал Мадрид в класирането.

По време на мача с Хетафе, спортният директор на Барселона Андони Субисарета съобщи пред телевизия Canal Plus, че Абидал е в операционната зала. Всички 76 041 зрители по трибуните на "Камп Ноу" отдадоха почит на френския бранител с ръкопляскания в 22-ата минута (номерът, който на фланелката на Абидал).

Mundo Deportivo съобщи, че операцията е продължила около девет часа, а в момента Абидал се възстановява от нея. Очаква се медицинският екип, извършил хирургическата интервенция, да излезе с официално съобщение за изхода на операцията и състоянието на футболиста.

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола потвърди новината пред медиите след победата над Хетафе, която младият специалист посвети на французина.

"Преди да дойда в прес-зоната, ми казаха, че операцията е приключила и трябва да изчакаме 48 часа, за да разберем какъв е крайният резултат. Трябва да бъдем търпеливи. По-късно през седмицата ще знаем повече. Следващите няколко дни са решаващи. Ние обаче вярваме, че той ще бъде добре, защото е много силен човек", каза Гуардиола.

От ръководството на Барселона обещаха да предоставят всички новости около състоянието на Абидал. 32-годишният защитник се възстанови много бързо от първата си операция (по премахване на тумор от черния дроб) миналата година и успя да се върне навреме в игра за финала в Шампионската лига, който каталунците спечелиха с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед на стадион "Уембли". Абидал игра до миналия месец, когато от Барселона обявиха, че той ще се подложи на нова операция.

Водещи

Най-четени