Организират турнир за подпомагане на "Отбора на надеждата" 23.03 | 17:00

С набраните средства ще бъде финансирано изграждането на специално игрище, което ще е аналогично на тези от световните първенства по футбол за бездомни хора

От Краси Киров

Компанията "Спортс Мениджмънт България", която менажира проекта Homeless World Cup за територията на страната, ще организира корпоративен турнир по футбол в полза на "Отбор на надеждата".

Състезанието ще започне в средата на месец април и ще се проведе в спортната зала в столичния квартал "Челопечене". В него може да се включат служителите на всяка желаеща компания или организация, а таксата за участие в турнира е 350 лв. без ДДС.

С набраните средства ще бъде финансирано изграждането на специално игрище, което ще е аналогично на тези от световните първенства по футбол за бездомни хора. Именно на него ще се подготвя и "Отбор на надеждата", който ще представя България на Мондиала в Мексико Сити през месец октомври тази година.

Специфичният терен, който е с размери 22х16 метра, е ограден от специална мантинела с височина 1.1 метра. Необходимо е да се закупят също две врати и съоръжения с мрежа, която да задържа напусналите терена топки.

Победителят в корпоративния турнир ще получи правото да използва безпалтно залата в кв. "Челопечене" в рамките на 7 часа. А първите три отбора в крайното класиране ще играят демонстративни мачове срещу "Отбор на надеждата" на игрището, което ще бъде изградено с тяхна помощ. Мобилният оператор GLOBUL, който е генерален спонсор на проекта Homeless World Cup Bulgaria, вече потвърди своето участие в турнира.

Със свой отбор ще се включи и основният спонсор - дистрибуторът на горива "ЕКО България". Контактна информация на организатора на турнира може да бъде открита на страницата sportsmanagement.bg.

Водещи

Най-четени