Оставиха Дейвид Бекъм извън състава за Олимпиадата 28.06 | 15:02

37-годишният бивш национал няма да участва в сборния отбор на Великобритания

От Даниел Любомиров

Дейвид Бекъм няма да може да сбъдне мечтата си да участва на Олимпиадата в сборния футболен отбор на Великобритания, след като днес стана ясен разширения състав на островитяните.

37-годишният бивш национал на Англия не бе включен в групата от 18 футболисти, която изготви селекционерът Стюарт Пиърс, въпреки че широко тиражираните очаквания той да бъде сред избраниците и да помогне с огромния си опит за успехите.

Звездата на Лос Анджелис Галакси обаче не фигурира в плановете на Пиърс за ХХХ-те Олимпийските игри, които започват на 27-ми юли и приключват на 12-ти август.

"Всеки знае колко значи за мен да представям страната си, независимо кога и къде", се чете в официално изявление от страна на самия Бекъм.

"Така че щеше да бъде чест за мен да участвам в този уникален отбор на Великобритания. Естествено, много съм разочарован, но никой няма да подкрепя състава повече от мен самия.

И както всички англичани, ще се надявам да спечелим златото на Олимпиадата", завършва съобщението към медиите на Бекъм.

Той трябваше да бъде един от тримата футболисти, които е разрешено да бъдат вписани, въпреки по-напредналата си възраст.

На Олимпиадата участват единствено отбори със състав под 23 години, с изключение на трима души - в случая с Великобритания това ще бъдат Крейг Белами, Райън Гигс и Майка Ричардс, който именно заменя Бекъм.

Водещи

Най-четени