Осъдиха осем от арестуваните фенове на Черно море 28.11 | 19:25

Петима са със забрана за посещения на спортни прояви за една година, другите трима са глобени

От Краси Киров

Районният съд в Стара Загора осъди осем от десетте арестувани запалянковци на Черно море по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и наложи административни наказания.

Вчера по време на срещата между Берое и Черно море (Варна) в Стара загора възниква инцидент, при който са пострадали двама полицейски служители, охраняващи сектора на привържениците на отбора-гост.

Полицаите са нападнати непосредствено след като са предотвратили използването на самоделни бомбички от група привърженици на Черно море. За справяне с последиците в сектора служителите на реда са използвали физическа сила и помощни средства. За 24 часа в РУ "Полиция" в Стара Загора са задържани 10 души на възраст от 17 до 35 години. Всички са привърженици на гостуващия отбор.

На осемте души са съставени актове и са наложени различни по размер глоби, а на петима - забрана за посещения на спортни прояви в страната и в чужбина за срок от 1 година.

Срещу двама, за които е установено, че са нанесли удари на пострадалите полицаи, са образувани до съдебни производства за хулиганство.

Водещи

Най-четени