От Рено готови да снабдяват повече отбори с двигатели 11.05 | 16:25

Производителят на двигатели Рено ще поиска разрешение от ФИА да снабдява повече отбори

От Краси Киров

Отборът на Рено, който е и един от основните доставчици на двигатели за Формула 1, ще подаде молба за да може да предоставя двигателите си на четири отбора през 2012 година, защото се смята, че отборът на Уилямс ще иска да е с двигател Рено. В момента френската компания дава двигатели както на собствения си отбор Рено, така и на Ред Бул и на Лотус, но иска да разшири базата си за догодина.

И понеже преговорите с отбора на Уилямс изглеждат много оптимистично управителния директор на Рено Жан-Франсоа Кубет разкри, че французите ще търсят разрешение от ФИА да дадат двигателя си и на четвърти отбор. Според настоящите регулации производителите на двигатели могат да дават двигатели само на три отбора, но могат да разширят базата си след позволение.

"Целта ни е да сме с повече отбори от догодина. Искаме да сме с четири отбора, като от това ни дели само позволение от ФИА. Ще пишем на ФИА възможно най-скоро", обяви Кубет.  Смята се, че четвъртият отбор ще бъде Уилямс, но според Рено има и други възможности пред тях.  Отбрът на Уилямс има договор с Косуърт до 2012 година, но се смята, че те преразглеждат възможностите си, най-вече във връзка с промените на правилата за двигателтие от 2013-та година.

Рено искат да имат възможно най-голямата база за своя двигател заради новите възможности през 2013-та година и за това от сега започват преговори с партньорите си.

"Фокусирани сме върху работата за двигателя за 2013-та, защото ако това не се свърши сега няма да има кога. Важното за нас е от сега да започнем да уточняваме техническите изисквания на отборите с които работим", завърши Кубет.

Водещи

Най-четени