От Сектор Б категорични: Реакцията ни бе спонтанна 10.10 | 14:10

Феновете отхвърлиха обвиненията, че имат вина за ситуацията в клуба

От Божидар Азманов

Говорителят на Националния клуб на привържениците на Левски - Димитър Байлов, изложи позицията на фенклуба за нещата, които се случиха на "Герена" през последните два дни.

Както е известно, Ивайло Петев беше назначен за треньор на отбора, но на представянето си беше жестоко опозорен от някои фенове на Левски, които го съблякоха. В крайна сметка той напусна, а треньор ще бъде Тони Здравков.

Днес се проведе обща пресконференция на Левски и НКП, на която Байлов сподели мнението си относно темата с изгонването на Петев, събитията в Левски напоследък, както и атаката на медии и представители на противникови отбори. Ето и какво каза той: 

"За съжаление пак стигнахме до тук да даваме пресконференции и да обясняваме какво и защо се е случило. Най-дискутираното събитие, поради което всички сме се събрали тук, е постъпката на нашите фенове на представянето на Ивайло Петев. Изписаха се тонове мастило, версии, сценарии, платени, подкупени и какви ли още не фенове. ЦРУ, КГБ, НАСА всички се намесихав това.

За да е ясно на всички, най-отговорно заявявам - решението беше спонтанно, реакцията бе спонтанна, нищо планирано или подготвяно никой не е изпращан от някой друг, за да се случи това нещо. Много негативи, много позитиви се изписаха относно нашата позиция. Човекът няма място в Левски. Това е нашата крайна и окончателна позиция. Човек, заявил пристрастия към ЦСКА, няма място при нас.

Нашата постъпка, за да е ясно на всички, е меко казно невъзпитана, окей. Ние си понесохме нужните упреци за всичко това нещо и на тая тема няма какво да говорим повече. Петев беше в неподходящия момент на неподходящото място. Това е по темата. 

Плътно заставаме зад отбора. Не сме взимали ние решенията в отбора. Те (ръководството) могат да кажат дали ние определяме какво що освен последното нещо, което се случи. Ще подкрепяме безрезервно Левски. Ние сме Левски. Призоваваме да се спре медийната кампания и такива искрени словоизлеяния, които единствено вредят на футболен клуб Левски.

Потресени сме от факта, че хората залагат на тезата, че феновете са виновни. Безумна история. Имало знамена с черепи. Аз не мога да повярвам, че ние сме виновни за това, което става в клуба.

Призоваваме всички фенове да подкрепят Левски.

За съжаление, когато трябва да се плюят феновете на Левски, никой не ги защитава. Само ние трябва да се защитаваме. Г-н Тройчо, извинявай те, Стойчо Младенов дава оценка. Венци Стефанов, който няма право да се обажда, и е изприказвал куп щуротии, говори за съд и прокуратури. Никаква стойност нямат такива думи. Никой досега, ако се избере пътят на войната с феновете на Левски, няма да я спечели тази война. Крайната дума е наша. Ние сме Левски. Това е положението", коментира Байлов.

Байлов и собственикът на Левски Тодор Батков поясниха точно колко пари получават фенските организации за охрана на двубоите на Левски. Вижте какво още казаха те по въпроса на Sporta.bg

Водещи

Най-четени