От Уилямс отрекоха, че пожарът е причинен от цигара 15.05 | 18:38

Тимът все още се опитва да събере нужната екипировка, за да участва в Монако

От Константин Симидчийски

Два дни след като Пастор Младонадо постигна исторически успех в Гран при на Испания, отборът на Уилямс все още се опитва да си набави екипировката, нужна за нормално участие в следващото състезание от календара на Формула 1.

Причина за това се оказа пожарът, който избухна в гаража на британците след триумфа на венецуелеца. По време на него почти напълно изгоря болидът на Бруно Сена, чието шаси все пак оцеля, като колата на Малдонадо се размина с подобна участ, тъй като заемаше специалното място за завършилите на подиума.

Далеч по-лоши се оказаха инцидентите, включващи хора от екипа на Уилямс. Един от тях все още се намира в болница със сериозни изгаряния, докато останалите бяха изписани. На този етап все още не е ясно какво точно е причинило странния пожар, като се спекулираше, че е възможно причина за това да е дори запалена цигара.

"Не знаем каква е причината, но никога не бихме позволили да се пуши в боксовете", коментира отборният мениджър на Уилямс Дики Станфорд.

Засегната е голяма част от екипировката на Уилямс, включително и такава, свързана с електрониката и компютърните технологии.

От тима довериха, че навярно ще участват в Монако без някои от "екстрите" си, като реагираха и много от останалите отбори от Формула 1. Екипът на сър Франк Уилямс вече получи предложения за помощ от колегите си на стартовата решетка, които са готови да им преотстъпят екипировка.

Водещи

Най-четени