Отделят 200 000 лева за спорт на деца в риск и хора с увреждания 16.02 | 15:52

От 1 март до края на годината близо 2000 деца ще практикуват 16 вида спорт

От Краси Киров

За втора поредна година Министерството на физическото възпитание и спорта реализира програмата "Спорт за хора с увреждания и деца в риск”. 200 000 лева ще бъдат предоставени на 40 спортни организации, спечелили проекти по нея.

Близо 2000 участници ще имат реалната възможност от 1 март до края на тази година да практикуват 16 вида спорт. Те ще бъдат обучавани от треньори и квалифицирани спортни специалисти по адаптивна физическа активност.

И двете целеви групи ще получат безплатен достъп до спортна база за придобиването на основни умения и навици в практикуването на избран спорт.

Чрез осъществяване на дейностите по одобрените проекти на програмата се създадат оптимални условия за преодоляване на изолацията и превенция срещу детската агресия, нетолерантността и употребена на упойващи вещества.

Спортните организации, получили одобрение на проектите със заповед на министъра РД-09-53/09.02.2012, са публикувани в сайта на МФВС /mpes.government.bg/, секция "Дейности”, дирекция "Физическо възпитание и спорт за учащите”, линк "Ученически, студентски спорт и спорт за хора с увреждания”.

Водещи

Най-четени