Откриха европейското първенство по спортна гимнастика 08.04 | 17:58

За съжаление българските представители отпаднаха в квалификациите

От Краси Киров

Германският канцлер Ангела Меркел откри официално днес европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени, което се провежда в столицата Берлин.

С първенството се отбелязва 200-годишнината на спортната гимнастика в Германия. Този спорт възниква в Германия през 1811 г.

В същото време от Международната федерация по гимнастика (ФИГ) обявиха, че на Конгреса на 19-ти и 20-ти май в САЩ ще бъде решено дали световното първенство по спортна гимнастика през октомври ще се проведе в японската столица Токио.

Новината обяви президентът на Европейския съюз по гимнастика Жорж Гелзек. Както е известно на 11-ти март в Япония имаше разрушително земетресение и цунами, които отнеха живота на 12 700 души, а други 15 000 се водят за изчезнали. Москва, Сан Франсиско и Доха са кандидати за домакини на световния шампионат.

България беше представена от Велислав Вълчев, Ярослав Вовк и Александър Батинков в квалификациите, но те не успяха да се класират за финалите. Според регламента само първите 24 в квалификациите се класират за многобоя. В квалификациите при мъжете участваха 148 гимнастици. Първенството поради контузии за българския тим пропускат Йордан Йовчев, Еди Пенев и Филип Янев.

Водещи

Най-четени