Отпадна единственият българин в гигантския слалом в Сочи 19.02 | 10:54

Стефан Присадов не финишира в първия манш, Тед Лигети е почти сигурен шампион

От Даниел Любомиров

Единственият български представител на Зимните Олимпийски игри в Сочи в дисциплината гигантски слалом Стефан Присадов отпадна в първия манш, след като не можа да вземе врата в началото на трасето в парк "Роза Хутор".

Така Присадов, който пристигна в Сочи преди два дни, ще трябва да се съсредоточи върху участието си в най-техничната дисциплина – слалома, където честта на България ще бъде защитавана още от Никола Чонгаров и Георги Георгиев.

Този старт на 22-ри февруари ще бъде кулминацията в програмата на алпийските дисциплини на XXII Зимна Олимпиада.

Олимпийският и световен шампион в гигантския слалом Тед Лигети даде сериозна заявка за защита на титлата си от Ванкувър 2010, след като натрупа аванс от 0.93 секунди след първия манш.

Единствено чехът Ондрей Банк успя да се доближи на по-малко от секунда от карането на американеца и запази отлични шансове да спечели медал за страната си. Трети във временното класиране е италианецът Давиде Симончели, изостанал с 1.27 секунди от темпото на Лигети.

Четвърти е олимпийският шампион от Сочи 2014 в спускането Матиас Майер, както и французинът Томас Фанара, които дадоха еднакво време на 1.33 секунди от лидера. Вторият манш е от 12:30 часа българско време.

Водещи

Най-четени