Отстраниха скандалния съдия от мача Левски - Локо (Сф) 13.04 | 20:14

Главният арбитър е бил "на прицел" още след първата си грешка в двубоя на "Герена"

От Даниел Любомиров

Поредният случай със скандалнот съдийство в родното първенство през 2013-та година завърши с ново изваждане на арбитър от професионалната ранглиста.

Този път провинилият се рефер е Стефан Спасов, който даде спорна дузпа за Левски и вдигна три червени картона - 1 за "сините" и 2 за гостуващия Локомотив (Сф) - в столичното дерби, завършило с 2:1 на "Герена".

Според официалното становище на Съдийската комисия решението е взето още на базата на директното излъчване на двубоя от стадион "Георги Аспарухов" по TV7.

След допълнително гледане на спорните ситуации в мача - отсъдената дузпа след падане/симулация на Базил де Карвальо, червените картони на Евертон Джилио - Том, Рене Михелич и Александър Бранеков - съдбата на Спасов е станала ясна.

Той ще бъде изваден от ранглистата на професионлното съдийство до вземане на друго решение.

Веднага след края на срещата на "Герена" помощник треньорът на "железничарите" Любомир Симов заяви, че ще запази 24-часовата тишина около съдиите, въпреки че има претенции към Спасов.

Изгоненият 20-ина минути преди края капитан Александър Бранеков обаче бе далеч по-краен, обявявайки, че арбитърът е бил подкупен от Левски, за да им помага с отсъжданията си.

Президентът на Локомотив (Сф) Николай Гигов пък заяви, че докато се занимава с футбол, няма да позволи подобно отношение на реферите към неговия отбор.

Разбира се, Стефан Спасов не е първият, който си пати заради грешки по време на мачове, като "тон" на скандалните отсъждания през 2013-та година даде Ахмед Ахмед на четвъртфинала за Купата на България между Левски и Литекс.

Ето и официалното изявление на Съдийската комисия:

По време на провеждащия се семинар от програмата на Съдийската комисия при Българския футболен съюз за ментори и таланти - Ниво 3, в Сливен, членовете на СК гледаха директното предаване на TV7 на футболната среща от XXII кръг на А ФГ между отборите на Левски и Локомотив (София) и останаха крайно неудовлетворени от ръководството на главния съдия Стефан Спасов.

След края на срещата, на свое извънредно заседание, СК при БФС изгледа внимателно видеозапис на спорните ситуации и отсъждания на съдията и единодушно взе следното решение:

За изключително слабо съдийство, неотговарящо на изискванията, и допуснати груби грешки изважда съдията Стефан Спасов от ранглистата на съдиите в професионалния футбол.

Водещи

Най-четени