Оттеглих се навреме, сигурен е сър Алекс 19.10 | 12:03

Легендарният мениджър доволен, че вече не се занимава с журналисти и агенти

От Константин Симидчийски

Легендарният сър Алекс Фъргюсън сподели мнение, че е взел решение да се оттегли във възможно най-правилния момент.

През лятото шотландецът напусна мениджърския пост на Манчестър Юнайтед след 27 години, като бе заменен от по-младия си сънародник Дейвид Мойс.

Сър Алекс добави, че се забавлява истински, гледайки мачовете на Юнайтед като зрител и обеща, че ще помага както може на своя наследник.

"Знаех, че това е най-доброто за мен. Знаех, че времето ми е приключило", заяви Фъргюсън пред Daily Telegraph.

"Дали работата ще ми липсва? Настройката ми беше, че няма, защото времето ми да се оттегля е дошло. Опитвам се да забравя миналото, защото то не ми е от полза. Все пак моят живот като личност от Манчестър Юнайтед продължава. А това означава да се радвам на победите на отбора. Разликата е, че вече не мисля за съдийски отсъждания, агенти или журналисти", добави той.

След оттеглянето си сър Алекс взе позицията на директор на "Олд Трафорд", като самият той се определи като "зрител с отговорности".

"Сега съм зрител, но с отговорност. Вече съм директор в клуба и искам да дам своя принос като такъв. Вече имаме млад изпълнителен директор в лицето на Ед Уудуорд, който се нуждае от помощ. Дейвид Гил също е тук, за да му помага. Същото важи и за младия ни мениджър, който също се нуждае от съвети", каза още Фърги.

Водещи

Най-четени