Официално: БФС разреши на Локомотив (Сф) да играе в "Надежда" 18.04 | 21:03

"Железничарите" прекратяват скитането по стадионите в София и околността

От Даниел Любомиров

Феновете и ръководството на Локомотив (София) имат повод за облекчение и празнуване, защото тимът най-сетне ще може да се завърне в своя дом - стадиона в столичния квартал "Надежда".

След като общинската комисия вече разреши на "железничарите" да провеждат отново домакинствата си на съоръжението в "Надежда", днес БФС също потвърди завръщането на клуба.

Спортно-техническа комисия:

Решение -18.04.2013г.

Оставащите домакински срещи на ПФК "Локомотив" София от пролетен полусезон на 2012/13 "NEWS7 футболно първенство" "А" ФГ и турнира за купа България, ще се проведат на ст. "Локомотив" кв. Надежда. За зрители ще бъдат отворени сектор "А" и сектор "Г" за привърженици на отбора гост.

Така очаквано "железничарите" ще приемат Ботев (Пловдив) още тази събота на стадиона в "Надежда", с което ще прекратят мъчителните пътувания по всички терени в столицата и околността.

Локомотив най-често използваше стадион "Славия" в квартал "Овча купел" през есента, докато досега през 2013-та гостите на "железничарите" трябваше да пътуват по стръмния и неудобен път до Своге.

Качеството на съоръжението в Своге затрудняваха и Локомотив, и съперниците му, като най-накрая "червено-черните" ще могат да се почувстват у дома си и да се възползват от домакинското си предимство.

След дуела с Ботев (Пловдив) в шампионата предстои не по-малко важен сблъсък в "Надежда" - реваншът в турнира за Купата на България срещу Левски.

Водещи

Най-четени