Официално: Ивайло Петев е новият треньор на Левски 08.10 | 15:14

Йоканович е освободен, ще има пресконференция по-късно днес

От Даниел Любомиров

Левски официално има нов старши треньор от днес и това е бившият наставник на Лудогорец Ивайло Петев.

Както се очакваше, ръководството на "сините" прибегна до смяна на досегашния треньор Славиша Йоканович поради комплексни причини.

38-годишният специалист ще бъде представен официално от спортния директор Наско Сираков днес на пресконференция в 16.30 часа в залата в сектор "В" на "Герена".

По-рано днес самият Йоканович е отишъл на среща с ръководството и се е съгласил да напусне "Герена".

След прибирането си от Мадрид на летище "София" сърбинът заяви, че "му се работи", но не е магьосник и не може да промени изведнъж облика на отбора.

Проучване на Sporta.bg показва, че активните привърженици на Левски в най-големия онлайн фен форум не приемат радушно идеята Йоканович да бъде уволнен и още по-малко да бива сменян от Петев.

Йоканович пое Левски в края на юли, но под негово ръководство "сините" се представиха колебливо, а след 12-ия кръг отборът изостава на шесто място в класирането на "А" група на 9 точки зад лидера Лудогорец.

Петев пък беше уволнен от поста старши треньор на разградчани на 21 юли след изненадващата загуба на старта на първенството от новака Любимец с 0:1.

Преди това той изведе Лудогорец до две поредни шампионски титли, до една купа и една суперкупа на България. Заедно с Йоканович от "Герена" си тръгват и неговите помощници Дражен Болич и Александър Янкович.

Водещи

Най-четени