Официално: ЦСКА влезе в "черен" списък на УЕФА 11.09 | 13:19

"Армейците" са един от общо 23 клуба, уличени във финансови нарушения

От iNews.bg

Българският ЦСКА е сред 23-те европейски клуба, които днес попаднаха в "черния" списък на УЕФА за нарушаване на различни финансови регулации, сред които закъснели плащания към други клубове, както и неизплатени суми на служители и данъчни служби.

Европейската централа публикува списъка на своя официален уебсайт, като освен ЦСКА, там могат да бъдат забелязани още имената на Малага, Атлетико Мадрид, Фенербахче, Рубин Казан, Партизан и други.

УЕФА съобщава, че докато продължава да тече разследване относно дейността на назованите клубове, техните пари от наградни фондове ще бъдат "временно удържани".

От Централата допълват, че като първа мярка към наложените правила за финансов феърплей, 23-те некоректни клуба ще трябва да предоставят информация относно настоящия статус на плащанията, които не са могли да извършат до 30 юни 2012.

Разследването се извършва от Комисията за финансов контрол на УЕФА, оглавявана от бившия министър-председател на Белгия Жан-Люк Деан.

Централата потвърждава, че Комисията за финансов контрол ще продължи да разследва финансовата дейност на уличените клубове, като те са задължени да предоставят обновена информация до 30 септември по споменатите провинения - закъснели плащания към други клубове, служители и данъчни институции.

Решението за "замразяване" на парите от наградни фондове остава в сила, докато клубовете не изчистят своите задължения или не се стигне до окончателно решение на Комисията за финансов контрол.

 Пълен списък на уличените 23 европейски клуба:

 ФК Борац (Босна и Херцеговина)

ФК Сараево (Босна и Херцеговина)

Железничар (Босна и Херцеговина)

ЦСКА (България)

Хайдук (Хърватия)

Осиек (Хърватия)

Атлетико Мадрид (Испания)

Малага (Испания)

Макаби Нетания (Израел)

Шкендия (Македония)

Флориана (Малта)

Будучност Подгорица (Черна гора)

Рудар (Черна гора)

Рух Хожув (Полша)

Спортинг Лисабон (Португалия)

Динамо Букурещ (Румъния)

Рапид Букурещ (Румъния)

Васлуй (Румъния)

Рубин Казан (Русия)

Партизан Белград (Сърбия)

Войводина Нови Сад (Сърбия)

Ескишехирспор (Турция)

Фенербахче (Турция)

Водещи

Най-четени