Още един рекорд падна в жертва на Федерер 06.11 | 19:00

Швейцарецът е тенисистът с най-много победи във финалния "Мастърс"

От Константин Симидчийски

Най-успешният тенисист в историята Роджър Федерер продължава да подобрява какви ли не рекорди, като днес още едно постижение падна в ръцете на швейцареца.

"Фед Екс" стартира с успех участието на турнира на осемте най-добри в Лондон, постигайки първа победа в своята група B. Шампионът от "Уимбълдън" се наложи с 6-3 6-1 над сърбина Янко Типсаревич, а всичко това бе и с историческа стойност за него.

По този начин Роджър Федерер се превърна в тенисистът с най-много победи на "Мастърс" турнира на осемте най-добри в света, като швейцарецът вече има 40 успеха от 47 изиграни мача. Досега той делеше първото място в тази класация с друга легенда на тениса - Иван Лендъл, който понастоящем е личен треньор на Анди Мъри.

Мачът между Федерер и Типсаревич протече изцяло по вкуса на швейцареца, който не даде нито точка за пробив на своя съперник.

В ключовите моменти "Фед Екс" нямаше проблем да пробие подаването на Типсаревич, което и му гарантира сравнително лек успех над втората ракета на Сърбия. До този момент Роджър Федерер има шест спечелени титли на финалния "Мастърс".

Вчера с победи в Лондон стартираха и другите двама големи фаворити за трофея - Новак Джокович и Анди Мъри.

Най-четени