ПСВ Айндховен призна за голям интерес към Станислав Манолев 23.06 | 18:22

Ръководството на холандския гранд е поставило цена от 1.5 милиона евро за национала на България

От Иво Вецев

Спортният директор на холандския гранд ПСВ Айндховен Марсел Брандс заяви днес, че има сериозен интерес към българския десен бек на отбора Станислав Манолев.

Спекулациите в медиите относно бъдещето на национала не стихват, като се счита, че към него има интерес от руски, немски и испански клубове. За трансфер све заговори още по-сериозно в последните дни, след като се разбра, че ръководството на холандския тим е по петите на десния бек на Майорка Джани Зуиверлуун.

"Има сериозен интерес към него", заяви Брандс запитан за бъдещето на Манолев. "Засега обаче има само запитвания и няма конкретна оферта.

"Подновихме договора му с отбора, тъй като имахме желание да задържим трансферните му права. Ако постъпи оферта, която задоволява клуба, няма да правим спънки на Манолев", убеди спортният директор.

Цената, която холандците поставят на Манолев, е около милион и половина евро, а според новото споразумение между двете страни българинът ще остане в ПСВ до лятото на 2014-а година. Това означава, че той може и да не напусне "филипсите" през тази година.

В последните месеци българският национал е свързван с трансфер във всяка една европейска точка, като се говореше за интерес на Милан, Ювентус, Рома, Малага, Валенсия и много други.

Най-сериозни изглеждат информациите от преди няколко дена. Според холандската преса Локомотив Москва и Рубин Казан ще наддават помежду си за правата на десния бек, докато авторитетното немско издание Bild информира, че Манолев е оглавил трансферния списък на Щутгарт, който търси подсилване за новия сезон в Бундеслигата, както и европейското участие догодина. Немците ще играят във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.

Водещи