ПФК Левски се нуждае от 3 млн. лева, за да завърши първенството 20.05 | 16:31

Планира се Общо събрание на клуба на 6 юли

От iNews.bg

Изпълнителният директор на футболния клуб Левски Павел Колев разясни пред медиите какво е било обсъждано на днешния Управителен съвет. Той посочи, че е взето решение да се проведе Общо събрание на 6 юли, а "сините" се нуждаят от още около 3 милиона лева, за да успеят да завършат първенството.

По тази причина Управителният съвет е решил да приеме дарението от 500 хиляди лева от депутата Делян Пеевски, макар и сериозна част от привържениците да се обявиха за това то да не бъде приемано.

"Заседанието на Управителния съвет протече по обявения дневен ред. Обединихме се около мнението, че клубът трябва да свика Общо събрание на 6 юли. Ако мажоритарният собственик не е в състояние да изпрати свой представител на тази дата, резервният вариант е 22 юли. За провеждането на заседанието обаче се нуждаем и от разрешение от здравните власти. Краен вариант е то да се проведе на стадион "Георги Аспарухов", каза Колев.

"Запознал съм Управителния съвет с възможностите ни за увеличаване на приходите. Вариант за обезсилване на акциите не е обсъждан. Това е сложна процедура, която крие рискове, а и трябва да бъде съгласувана с мажоритарния собственик", допълни изпълнителният директор.

Запитан от каква сума се нуждае клубът, за да успее да завърши сезона, Колев посочи около 3 милиона лева.

"Не мога да кажа колко точно пари ни трябват, но да речем, че сумата е около 3 милиона лева. Въпросът с дарението на г-н Пеевски беше обсъден. Управителният съвет смята, че ние носим отговорност към акционерите на клуба, към привържениците на Левски и трябва да направим така, че Левски да оцелее. По тази причина няма какво друго да направим, освен да приемем дарението и да похарчим тези пари прозрачно. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой може да дарява и кой не. Дарението е едностранен договор, условия не са ни поставяни с него. Аз като изпълнителен директор ще понеса негативите. Най-важно е Левски да продължи да съществува. От днес вече дължим заплати и за април и не сме в състояние да изплатим всички задължения към играчите. Към днешна дата разполагаме с една шеста от необходимата ни сума за завършване на сезона. Това, че имаме дата за Общото събрание, е правилна крачка, но ситуацията особено много не се променя. Говорил съм с тръст "Синя България" и тази дата е съгласувана. Смяната на собственост не се решава от Общото събрание. Това става чрез сделка. Към момента не знаем дали мажоритарният сосбственик ще се появи на събранието", добави Колев.

"Наско Сираков не е присъствал на заседанието на Управителния съвет, но той е човек, от когото всеки може да научи много за това как се управлява футболен клуб. Левски винаги е имал нужда от Наско Сираков, но не знам дали той е водил разговори с мажоритарния собственик. Той идва на "Герена" всеки ден, но в качеството си на легенда", разкри изпълнителният директор на "сините" и добави, че е провел многократни разговори с играчите заради забавените плащания към тях.

Водещи

Най-четени