Парма изпревари Милан и Торино за Лига Европа 19.05 | 00:07

"Дуковете" заеха последното място, даващо право на участие в Лига Европа

От iNews.bg

Отборът на Парма завърши на шесто място в Серия А и ще играе в Лига Европа през следващия сезон.

Това стана ясно след изиграните днес мачове от 38-ия последен кръг на шампионата, който се оказа най-щастлив именно за бившия клуб на Христо Стоичков и Валери Божинов.

"Дуковете" спечелиха с 2:0 домакинството си на Ливорно, а след като Торино завърши 2:2 при визитата си на Фиорентина, именно Парма зае заветното шесто място в класирането. Точен на два пъти за "пармалатите" бе бразилският нападател Амаури, който се разписа след почивката.

Отборът на Торино държеше съдбата си в своите ръце, но "биковете" трябваше задължително да спечелят като гост на Фиорентина, за да запазят шестото място. Двубоят във Флоренция обаче завърши наравно 2:2, като Джузепе Роси от дузпа и Анте Ребич бяха точни за Ла Виола. Марсело Ларондо и Ясмин Куртич пък се разписаха за гостите.

Истинската драма настъпи в последните минути на мача, когато Торино получи правото да изпълнява дузпа. Зад топката застана Алесио Черчи, който можеше да прати отбора си в Лига Европа, но Антонио Росати спаси удара му от бялата точка. Подробности за драматичните събития във Флоренция можете да видите в Sporta.bg.

Милан победи с 2:1 Сасуоло и завърши сезона с победа, но оставайки едва на осмо място в крайното класиране.

Съли Мунтари и Найджъл Де Йонг донесоха победата на домакините, които обаче не успяха да си осигурят участие в Лига Европа през следващия сезон. Подробности за мача между Милан и Сасуоло можете да видите в Sporta.bg.

Киево победи Интер с 2:1 в последния за двата тима двубой от Серия А през този сезон. На практика срещата нямаше значение, тъй като Интер вече си бе осигурил място в Европа през следващия сезон, а нямаше шансове да спечели квота за Шампионската лига. Киево пък вече си бе осигурил оставането в елита и играеше само за честта си срещу "нерадзурите".

Подробности за победата на Киево над Интер вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени