Патрик Клуиверт: Футболът на Барселона е от друга планета 13.11 | 12:52

Бившият играч на каталунците предвижда сериозната доминация на Барса да продължи още дълго

От Михаела Ганчева

Бившият нападател на Барселона и холандския национален отбор Патрик Клуиверт за пореден път се преклони пред каталунците и описа футбола, който играят под ръководството на Хосеп Гуардиола като "от друга планета".

Асът прекара времето от 1998 до 2004-та година на "Камп Ноу" и остана в сърцата на феновете със своите 122 отбелязани гола в периода. И познавайки добре част от играчите, които оформиха ядрото на супер печелившия тим на Гуардиола, бившият играч на Аякс е убеден, че доминацията на Барса в световен мащаб ще продължи.

"Начинът на игра на тима е впечатляващ. Футболът, който ни показва Барса не е от тази планета", коментира легендарният играч на официалния сайт на каталунците. "Имах честта да играя рамо до рамо с Шави, Иниеста и Пуйол, които останаха гръбнака на отбора и го насочиха в изключително успешната посока. Горд съм, че бях част от този тим".

Холандецът не спести и похвали към наставника Гуардиола и звездата Лео Меси: "Пеп беше лидер още като футболист и чувството, че той ще пожъне страхотни успехи и в мениджърската професия не ме подведе. Той има специална връзка с играчите и комуникира с тях по невероятен начин".

"Меси също е далеч пред всички останали футболисти на позицията му. Интересно е, че не може да постигне същия невиждан успех и с националния отбор на Аржентина. Това обаче още веднъж доказва достойнствата на Барса", заключи Клуиверт.

Водещи

Най-четени