Педро блесна с хеттрик за разгром на Испания 12.10 | 23:58

"Ла Роха" спечели с 4:0 при визитата на Беларус

От Константин Симидчийски

Световният и европейският шампион Испания продължава победния си ход в квалификациите за Световното първенство в Бразилия, след като тази вечер победи Беларус с 0:4 на стадион "Динамо" в Минск с три гола на Педро и един на Жорди Алба.

Срещата беше решена до 20-ата минута, след като още в 12-а Жорди Алба се възползва от чудесна атака на Испания и получи топката в наказателното поле от Педро, мина покрай вратаря и необезпокояван реализира.

В 20-ата минута пък нова многоходова атака направи резултата 0:2, след като Шави и Давид Силва комбинираха в центъра, а играчът на Сити изведе по чудесен начин Педро сам срещу вратаря. Крилото пък безпроблемно преодоля съпротивата на вратаря и реализира.

Шоуто на нападателя на Барселона продължи през второто полувреме, след като в 69-ата атака с по едно докосване позволи на Шави да изведе Педро сам срещу вратаря. Бързоногият нападател овладя, проби в наказателното поле и с великолепен прехвърлящ удар направи резултата класически - 0:3.

Това обаче не беше всичко, след като Беларус подари топката на Фабрегас пред наказателното поле и с успореден пас в пеналта намери Педро. Каталунецът отново чукна леко топката над тялото на Веремко и оформи крайното 0:4. До края на срещата резервата Вия нацели горната гредата, а Педро пропусна да реализира 4-ия си гол.

Така Испания записа втора поредна победа, след като изигра само една среща при първите мачове от квалификационния цикъл. До момента "Ла фурия" има победи над Грузия (0:1) и сега срещу Беларус. Домакините в днешната среща пък нямат нито една точка.

В другия мач от група I Финландия и Грузия завършиха наравно 1:1, въпреки че Грузия водеше с 0:1 и имаше човек повече на терена.

Водещи

Най-четени