Пелето: Сам ще си тръгна, ако е за добро 21.03 | 13:15

Ангелов сподели, че уважава и цени Илиан Илиев

От Иво Вецев

Доскорошният капитан на Левски Станислав Ангелов даде кратък брифинг, на който обясни какво е положението между него и клуба в момента.

Той не можела да разкрие точно причината за неговото изгонване от първия състав, но все пак сподели, че се надява нещата в тима да потръгнат с неговото отсъствие. Също така той подчерта, че е готов да си тръгне, ако това е за доброто на Левски.

"Не съм взимал аз решението и други трябва да го коментират, не съм аз човекът", сподели Пелето пред стадион "Георги Аспарухов".

"Всички, които работим за този отбор, искаме той да върви. Ако под някаква форма съм пречил на някого или моето държание е пречило на някого, даже сам бих си тръгнал.

"Това, което казаха на вас, казаха и на мен. Каквото сме си говорили, си остава вътре в клуба. Може сами да видите имало ли е скандал при смяната. Не искам да търся отговорност, не искам да търся вина. Ако това е за добро, аз сам ще си тръгна. Дори ще подкрепя треньора.

"Трети ден не съм в съблекалнята, надявам се настроението да е добро. Аз си мислех, че всичко е нормално, но всеки разбира сам нещата по свой си начин", каза още Ангелов, който също така не вижда причина да се връща, ако наистина нарушава работния процес в тима.

"Ако преча на треньора да работи спокойно, защо трябва да се връщам? Правим нещо за доброто на отбора, аз съм просто изпълнител. Не зависи от мен дали ще се върна. Не съм искал да подбивам ничий авторитет, а съм работил за името на клуба и за авторитета на всички хора около мен.

"Не съм си тръгвал бесен. Всичко приех спокойно и без излишни нерви. Явно има защо да ме махат, след като са толкова сурови мерките. Но пак казвам - каквото знаете вие, знам и аз. Изгониха ме от отбора заради уронване на престижа на треньора.

"За мен треньорът винаги се е старал, а аз съм се старал да работя за доброто на отбора. Вианги се отнасям на с уважение към отбора.

"Не желая конфликти, с каквото мога, винаги искам да помагам. Пожелавам успех на всички момчета. Договорът ми е до лятото, не знам дали ще се връщам в отбора. Ако тренирам 10-15 дни, не знам дали ще съм в оптимална форма. Старая се да се държа възможно най-далеч за да не преча и да не потискам никой в отбора.

"Щом нещо се случва, явно потискам хората, явно се е случвало. Не съм искал, но какво да направя. Когато видя нещо, което не ми харесва, аз си го казвам.

"Уважавам и ценя този човек (Илиан Илиев), повече не искам да коментирам. Явно не се е получило, дано без мен да се получи. Ще ми е жалко, ако си тръгна така от Левски. Някой може да е щастлив - явно това съм заслужил, това получавам", завърши Пелето.

Водещи

Най-четени