Пенев: Трябваше да победим Италия 08.09 | 00:16

"Надиграхме ги", сподели мнение селекционерът на България

От Константин Симидчийски

Селекционерът на България Любослав Пенев остана доволен от играта, но не и от резултата при равенството 2:2 с Италия в световна квалификация на ст. "Васил Левски".

Наставникът изрази претенции към съдийството, като сподели и мнение, че родният тим е пропуснал да спечели сблъсъка.

"Можеше да се справим и по-добре. Пропуснахме да спечелим срещата, като имахме повече положения от отбора на Италия. Надиграхме ги", коментира Пенев след двубоя.

"Не съм доволен от главния съдия, който показа, че предпочита синия цвят пред белия. Имаше очевадни ситуации, в които италианците играха с ръка. Освен това прекалено лесно свири фаулове срещу нас, а за нас не ги виждаше", добави тактикът.

"Мисля, че това е добър старт за нас. Аз оставам оптимист и максималист. Трябва да се радваме, че показахме характер и такава игра. Бих казал, че почти нищо не трябва да изчистваме. Трябва да продължаваме по този начин. Играхме с желание и самочувствие и допуснахме изключително малко грешки. Имахме много повече положения от Италия, докато те вкараха голове от късметлийски ситуации, но и това го има във футбола. Благодаря на момчетата и на прекрасната публика", каза още Любослав Пенев.

Водещи

Най-четени