Пенев поръча победа и 9 точки до края 09.09 | 21:50

Селекционерът призова за концентрация срещу Малта

От Иво Вецев

Селекционерът на България Любослав Пенев беше категоричен, че предстоящата среща с Малта е много важна и ще е много различна от тази с Италия, която загубихме злощастно с 1:0 в Палермо преди броени дни.

Наставникът коментира и изминалия двубой, като според него, точката не е вършела работа на отбора и призова за пълна концентрация срещу Малта, а и в оставащите двубои до края на квалификационния цикъл.

"Емоционалното състояние на отбора е отлично и момчета са подготвени да направят добър мач. Наясно сме, че не трябва да има пропуск, за да сумираме 9 точки и да сме сред най-добрите 8, които играят на бараж", коментира селекционерът.

"Не мисля, че това 6:0 в София ще има нещо общо с мача. Този резултат няма да повлияе на футболистите. Не трябва да има отпускане. Малта е сериозен отбор с добри страни. Ясно е, че те няма да играят като Италия и ще се затворят, но са силни на контраатака", сподели още Пенев и се върна на мача с Италия и останалите съперници.

"Едната точка с Италия нямаше да ни свърши работа. На нас ни трябва и трите точки от този мач. Едно равенство щеше по скоро да ни е за самочувствие като отбор.

За мача утре сме фаворити на теория, но аз искам на практика да покажем, че сме по-добри и заслужаваме трите точки.

За съперниците ни следващите три мача са решаващи. Всичко отбори, с които ще играем, са много сериозно. Чехия може би няма да успее да се пребори за второто място, но е сериозен отбор. Нека първо обаче взмем трите точки срещу Малта".

Любо Пенев пък хвърли светлина върху контузените състезатели. Както е известно, след двубоя с Италия имаше оплаквания от Георги Илиев, Йордан Минев и Тошко Неделев, като последният е излекуван и ще играе.

"Георги Илиев е почти възстановен. Днес ще тренира с основната група. Йордан Минев е с леки болки в гърба, но и той ще тренира с останалите. Внимаваме и следим състоянието на всички", каза още селекционерът на България.

Водещи

Най-четени