Петър Стойчев и Илиана Раева продължават да си разменят крошета 28.04 | 12:35

"При нея художествената гимнастика върви надолу", контрира спортният министър

От Константин Симидчийски

Спортният министър в служебното правителство на Марин Райков Петър Стойчев продължи войната с Илиана Раева, която се вихри от самото назначаване на плувеца на поста.

Както е известно, президентът на родната федерация по художествена гимнастика разкритикува от самото начало избора на Стойчев за спортен министър, а след това продължи открития си конфликт с него.

Последна ябълка на раздора е отказът на Стойчев да предостави 70 000 лева на БФХГ, с които да бъдат доплатени разходите на родните грации за участието им на европейско и световно първенство.

Преди два дни Илиана Раева отправи поредна словесна атака към министъра, който днес не закъсня с отговора си. Петър Стойчев контрира думите на Раева, че с него българският спорт върви надолу, заявявайки, че това по-скоро важи за Илиана Раева и родната художествена гимнастика.

"Ансамбълът спечели медал от олимпиадата в Атина, 4 години по-късно беше пети, сега в Лондон - 6-ти. Значи под нейно ръководство гимнастиката ни върви надолу. Нека не прехвърля нещата върху мен. Не сам аз човекът, който за 2 месеца ще затрие спорта в България", заяви Стойчев в ефира на БНТ.

"70 000 лева са огромна сума за 5 момичета по какъвто и начин да смятаме. И нека уточним, че това са допълнителни средства. Тази година сме им дали 1,6 милиона лева, като за международен календар са предвидени 191 хиляди", каза още спортният министър.

Петър Стойчев призна, че е имал силно желание да помогне на федерациите с финансови проблеми.

"Исках да им дам още пари. Оказа се, че имат задължения, заради което аз няма как да им помогна. Решението е или да върнат парите, или да разпишат споразумение за разсрочено плащане, въз основа на което аз да продължа да финансирам тази федерация", каза той.

Водещи

Най-четени