Петя Неделчева стартира със загуба в Тайпе 05.01 | 11:40

Кошмарно 39-часово пътуване за първата ракета на България

От Николай Драганов

Първата ракета на България по бадминтон Петя Неделчева загуби на старта във финалите на Супер сериите в Тайпе (Тайван) с награден фонд 500 000 долара.

Неделчева не успя да предложи почти нищо срещу третата в ранглистата и бивша №1 в света Ихан Ван от Китай и претърпя поражение със 7:21, 14:21 за 30 минути.

Ван е водачка в предварителната група "Б" на турнира, където освен нея и Петя попадат още европейската шампионка Тине Баун от Дания и Пю Ин Ип от Хонконг. За следващата фаза ще се класират първите две състезателки в групата.

Загубата на нашето момиче е до известна степен оправдана от факта, че тя излезе на игрището само часове след кошмарно пътуване от София до столицата на Тайван продължило повече от 39 часа.

По-късно днес Петя Неделчева и нейната съотборничка Анастасия Руских ще започнат участието си и във финалите на двойки. Неделчева и Руских са европейски вицешампионки и са поставени под № 2 в група "А" на дисциплината. Техните първи съпернички в Супер сериите ще бъдат японките Миюки Маеда и Сатосо Суецуна, а след това им предстоят двубои срещу представителки на домакините и две състезателки от Индонезия.

Водещи