Пинтуро с победа в суперкомбинацията 26.01 | 21:14

Никола Чонгаров с добро класиране

От Божидар Азманов

Алекси Пинтуро спечели суперкомбинацията в Кицбюел и стъпи стабилно на третото място в класирането за големия кристален глобус в алпийските ски.

 

Победата бе втора за 22-годишният французин този сезон и общо пета в кариета, който днес завърши с общо време 2:02.70 минути.

Така Пинтуро затвърди впечатленията, че се намира в отлична форма преди Олимпиадата в Сочи и е сред фаворитите за медал в техничните дисциплини. Преди седмица във Венген Пинтуро грабна победата в слалома и завърши втори в първия старт за суперкомбинация за сезона.

В супергигантския слалом по-рано този следобед Пинтуро беше с 18-то време. Той изоставаше само на 69 стотни от победителя Дидие Дефаго, който обаче не стартира в слалома и французинът имаше да наваксва само 64 стотни от Боде Милър.

Втори в суперкомбинацията се нареди Тед Лигети на 44 стотни зад победителя, а трети на 58 стотни от Пинтуро остана Марсел Хиршер. Австриецът бе едва 56-и след супергигантския слалом, но успя да навакса изоставането си от 1.58 секунда и да се качи на подиума.

На пистата Хиршер завърши четвърти на 1.47 секунди след Пинтуро, но третият Боде Милър бе дисквалифициран заради пропусната врата и това придвижи Хиршер напред. Така австриецът съкрати с 60 точки аванса на Аксел Лунд Свиндал в генералното класиране. Норвежецът бе трети след супергигантския слалом, но не завърши слалома.

Българският представител Никола Чонгаров бе 83-и в първата дисциплина по-рано днес, а след слалома се нареди 35-и с изоставане 7.19 секунди от Пинтуро.

В класирането на дисциплината суперкомбинация Алекси Пинтуро дели първото място в с Тед Лигети. Двамата имат по 180 точки.

В генералното класиране за Световната купа първи е Аксел Лунд Свиндалс с 897 точки, а втори след него - Марсел Хиршер с вече 855. Трети е Алекси Пинтуро с актив от 665 пункта.

Водещи

Най-четени