Пирели обяви гумите за следващите три кръга 03.04 | 15:04

Супермеките гуми ще дебютират в Монако

От Даниел Любомиров

Доставчикът на гуми за Формула 1 Пирели обяви своя избор на комплекти за предстоящите три кръга от сезон 2012, които допълнително се очаква да завържат интригата около челните позиции в класирането при пилотите.

След вълнуващите Гран при на Австралия и Малайзия (в Китай ще има битка следващата седмица, като там са обявени консистенциите - медиум и меки) следва още една надпревара в Изтока - най-проблемното и най-обсъждано състезание в Бахрейн.

Именно на пистата "Сахир" ще видим същите гуми, каквито ще се използват и в Китай - медиум и меки.

За Гран при на Испания на пистата "Каталуния" Пирели предлага по-консервативен избор измежду твърдите и меките компоненти - това се прави в стремеж да се предоставят на отборите повече варианти за изготвяне на стратегиите, защото на трасето в Пиринеите гумите се натоварват значително.

За състезанието за Голямата награда на Монте Карло дебют ще направят най-атрактивните супермеки консистенции, заедно с меките - тоест, това са най-бързите и най-неиздръжливите гуми, с които ще разполагат пилотите до момента.

"Номинациите ни за тази година изцяло са насочени към това да подтикнем пилотите да покажат най-добрите си качества на пистата", коментира директорът на Пирели за моторните спортове Пол Хембри.

"Единствено супермеките гуми са еднакви с миналогодишните - другите компоненти са малко по-меки и следователно по-бързи. Дизайнът им окуражава скоростта и същинското съревнование на пистата, както и по-богат избор на стратегия."

Водещи

Най-четени