Пирова победа за Милан като гост на Каляри 26.01 | 18:15

"Росонерите" изоставаха с 0:1 три минути преди края на мача

От Краси Киров

Отборът на Милан постигна много трудна победа с 2:1 като гост на Каляри в среща от 21-ия кръг на италианската Серия А.

"Росонерите" изоставаха с 0:1 три минути преди края на мача. Марио Балотели обаче се разписа от пряк свободен удар, а две минути по-късно Джампаоло Пацини с акробатично изпълнение след корнер донесе победата на Милан.

Това бе първи гол за Пацини в Серия А този сезон, след като пропусна първата половина заради контузия. Преди това Марко Сау изведе Каляри напред след груба грешка на вратаря Марко Амелия.

С тази победа Милан излезе на 9-то място с 28 точки, но продължава да изостава на 16 точки от 3-то място и Наполи. Това бе трети мач за Кларънс Зеедорф начело на Милан и втора победа в Серия А след успеха над Верона преди седмица. Също така Марио Балотели се разписа във всички мачове откакто Зеедорф пое отбора, а Милан за първи път този сезон има две поредни победи в Серия А.

В същото време отборът на Интер направи поредна издънка след като не успя да победи тима на Катания на своя стадион "Джузепе Меаца". Двата тима направиха 0:0 като това бяха първи точки за Катания като гост този сезон. Така Интер има 33 точки в класирането и заема пето място в Серия А.

Водещи

Най-четени