Пиронкова започва срещу чехкиня на турнир на Бахамските острови 14.03 | 08:43

Българката е поставена втора в основната схема

От iNews.bg

Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова е поставена под №2 в основната схема на турнира с награден фонд 100 000 долара, провеждащ се в Насау, столицата на Бахамските острови. В първия кръг на надпреварата българката ще се изправи срещу Андреа Хлавачкова от Чехия.

Тя е на 96-о място в WTA ранглистата, а рекордното ѝ класиране е №86. В кариерата си има пет титли на турнири, организирани от ITF, а на такива от WTA няма сериозни успехи. При евентуална победа Пиронкова ще си осигури 20 точки за ранглистата, а спечелването на турнира носи 150. При евентуален успех, във втори кръг тя ще срещне победителката от двубоя Ивон Мойсбюргер (№128) или Варвара Лепченко (№74).

Водачка в основната схема е Петра Квитова, която получи уайлд кард от организаторите, а сред останалите поставени са Тимея Бачински, Анастасия Родионова и Магдалена Рибарикова.

Двубоите от основната схема ще се играят в понеделник и вторник, но все още не се знае в кой ден Пиронкова ще излезе на корта за първия си мач в турнира.

Водещи