Пиронкова започна с победа в Дубай, следва мач с Южени Бушар 15.02 | 14:17

Цвети надделя над рускинята Виталия Дятченко

От Мариян Найденов

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на квалификациите на силния турнир в Дубай, с награден фонд 2 000 000 долара.

Това се случи, след като Цвети записа трудна победа над рускинята Виталия Дятченко. Цвети спаси мачбол във втория сет и успя да стигне до пълен обрат след 6:7(4), 7:6 (5) и 5:0 в третия сет, при което съперничката ѝ не постъпи много професионално и реши да се откаже.

Цвети срещна Дятченко и в първия кръг на пресявките в Доха през миналата седмица, като балансът в срещите между двете вече е 2-0 в полза на българката.

В следващия втори кръг на квалификациите Пиронкова ще има трудната задача да се изправи срещу полуфиналистката от Australian Open Южени Бушар.

Канадката, която заема 19-то място в световната ранглиста, също имаше проблеми на старта на пресявките, но все пак успя да пречупи съпротивата на Вера Душевина след успех в три сета - 5:7, 6:3, 6:3.

Това ще бъде втори мач между Цвети и Бушар, като 19-годишната канадка води в преките двубои след победата си на Ролан Гарос (6:1, 7:6(2)) през миналата година.

Водещи

Най-четени