Пиронкова очаква невероятно шоу в "Арена Армеец", пожела си титла 27.10 | 14:38

"Искам да подобря играта си. Искам да спечеля титла в турнир от WTA, това е желанието ми", каза най-добрата ни тенисистка

От Мариян Найденов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков бяха гости в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.

Първата ракета на България си пожела през следващата година най-после да сбъдне голямата си мечта - да спечели титла от турнир под егидата на Женската тенис асоциация (WTA). Тя също така каза, че се надява да стигне колкото се може по-далеч на започващия следващата седмица Турнир на шампионките в "Арена Армеец" в София.

От своя страна пък Стефан Цветков пожела на Цвети да триумфира в турнир на WTA именно пред родна публика в София, което ще ѝ позволи да бъде сред поставените на Откритото първенство на Австралия, което започва в началото на следващата година.

"В зала "Арена Армеец" очаквам невероятно шоу. Играла съм срещу повечето от участничките и мисля, че ще бъде супер. Неприятна като съперник ми е Роберта Винчи. Нейният стил е неудобен, по-старомоден и изпитвам проблеми срещу нея. Но след като са тук, на последния турнир, значи всички момичета са на най-високо ниво", коментира Пиронкова.

"Всеки се стреми към победата. Преди мач се опитващ да игнорираш очакванията, за да можеш да играеш по-освободено. Не винаги се получава, но това е най-добрият вариант.

Нямам някакви определени ритуали преди мач. Преди имах такива неща, например прескачах линиите на корта или се къпех само под определен душ. Хранех се с едно и също нещо. Тези неща обаче натоварват. В някои моменти се получаваше да чакам 10 минути да се къпя под моя душ. След това спрях ритуалите и честно казано, се чувствам по-добре", каза още Пиронкова.

"Искам да подобря играта си. Искам да спечеля титла в турнир от WTA, това е желанието ми. От една страна има повече напрежение, защото ще играя пред родна публика и очакванията ще са по-големи, но от друга - всичките ми близки ще са тук, ще ме гледат и подкрепят. Надявам се да стигна възможно най-напред в турнира", добави Цвети.

25-годишната пловдивчанка разкри и кои са мъжете тенисисти, които харесва. "Харесвам Новак Джокович, но мисля, че Федерер е може би най-великият за всички времена".

"Пожелавам на Цеци да спечели в София и да е поставена в Австралия", каза Стефан Цветков.

"Вярвам, че ни очакват страхотни мачове на предстоящия турнир в "Арена Армеец", ще има по три изключително интересни двубои на ден в груповата фаза. Ще започват в 16:00 часа и могат да продължат до 1:00 часа през нощта, както се случва в Истанбул на заключителния турнир на най-добрите осем тенисистки в света", добави президентът на родната тенис федерация.

Най-четени