Пиронкова продължи с победния си ход в Маями 20.03 | 18:46

Цвети подобри най-силното си класиране в турнира

От iNews.bg

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа исторически успех в Маями, след като за първи път в кариерата си се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастър" в Маями.

26-годишната пловдивчанка се наложи с 6:3, 6:3 над 26-ата в света Сорана Кърстя, като успехът бе под номер 16 от общо 21 изиграни мача за българката от началото на годината.

Следващата съперничка на Цвети ще бъде победителката от двубоя между германката Анджелик Кербер и китайката Шуай Пън. Именно Кербер победи Пиронкова на финала на турнира в Сидни, за да завоюва първата си WTA титла.

Мачът с Кърстя не започна за Цвети, която допусна пробив в откриващото подаване, но след това тя веднага го върна. Пиронкова направи още един пробив за 5:3, а след това затвори първата част с 6:3.

Пиронкова започна втория сет с пробив, а след това спечели и подаването си, преди румънката да успее да спре серията на българката от пет поредни гейма. Стигна се до 5-3 за Цвети, когато тя проби съперничката си за четвърти и последен път в срещата, за да я затвори с 6:3, 6:3.

Водещи

Най-четени