Пиронкова се справи с Бек и вече чака Шарапова 25.05 | 21:42

Българката се класира за втори кръг на "Ролан Гарос"

От iNews.bg

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция за пети път в кариерата си. Пиронкова победи Аника Бек (Германия) с 6:7(5), 6:3, 6:2 след 2:33 часа игра и изравни най-доброто си представяне на "Ролан Гарос".

Така 23-годишната пловдивчанка заработи 42 хиляди евро и 70 точки за световната ранглиста, в която тя заема 42-ото място.

Двубоят започна изключително оспорвано, а в първия сет нямаше пробиви и се стигна до тайбрек. В него Бек поведе с 6:3 точки и успя да удържи аванса си. Във втората част германката имаше аванс от 3:2 с пробив, но Пиронкова се активизира и с шест поредни гейма изравни резултата и поведе с 2:0 в третия сет.

Последва лек спад в играта на българката и Бек успя да изравни за 2:2. До края обаче пловдивчанката доминираше и затвори мача с нова серия от четири гейма със седмата си възможност при собствен сервис.

Българката пласира 45 печеливши удара срещу само 18 на съперничката си.

Във втория кръг тя очаква победителката от мача между шампионката от 2012 година и финалистка от миналия сезон Мария Шарапова (Русия) и Ксения Первак (Русия).

Водещи

Най-четени