Писта за биатлон ще строят в Боровец 12.12 | 17:04

Това обяви министър Кралев

От Даниел Любомиров

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе сред официалните гости на зимния курорт Банско по случай откриването на новия ски сезон, предаде репортер на БГНЕС.

"Винаги съм щастлив, когато съм в планината и особено тук в Банско. Наистина много неща се случиха през последните години. Министерството на младежта и спорта подкрепя зимните спортове като приоритетни са ни ските и биатлона.

Те имат изключително голям социален ефект. Знаете, че нашата програма е основно ориентирана към активизирането на младите да се занимават с физически дейности, да се докоснат за първи път до магията на различните спортове.

Изключително съм доволен, че през последните години работим много успешно с Българската федерацията по ски, особено в програмата "Научи се да караш ски”. Над 30 000 деца преминаха през тази програма, като около 20 процента от тях останаха да се занимават със ски”, сподели Кралев.

С Боровец се разбрахме за изграждането на трасе за летен биатлон, за да могат биатлонистите ни да поддържат форма и през лятото, а знаете, че те са най-успешните ни състезатели на международните форуми. Имаме разбирателство с г-жа Дафовска, така че не би трябвало да има проблем нашите биатлонисти да имат нормални условия за подготовка за предстоящите Зимни олимпийски игри”, заяви министърът.

Кралев коментира и новите подобрения в инфраструктура на зимните курорти, както и възможността за изграждане на писта за сноуборд в Банско.

"Виждате, че въпреки обстоятелствата спортната инфраструктура се развива. Имаме нов шестседалков лифт, който смятам, че ще зарадва всички любители на зимните спортове. Появи се и възможност за изграждане на трасе за сноуборд, което е много важно. Това ще позволи на много младежи да последват Сани Жекова по нейния път. Тя има много фенове и през последните години е най-успешният ни състезател в зимните спортове”, допълни Кралев.

"Няма как да не обърнем внимание и на успешните стартове, които България организира както за Европейската, така и за Световната купа.

Миналата година се представихме чудесно като домакини тук в Банско като организатори на стартовете от Световната купа при жените. Сега предстоят още два старта за Европейската купа в Пампорово и Боровец”, допълни още той. /БГНЕС

Водещи

Най-четени