Пламен Константинов се размина с треньорския пост на Русия 13.02 | 14:33

Легендата на българския волейбол не попадна сред трите имена, утвърдени от руската федерация

От Даниел Любомиров

Наставникът на Губерния (Нижни Новгород) Пламен Константинов не беше включен в кандидатурите за поста национален селекционер на Русия.

Легендата на българския волейбол не попадна сред трите имена, които бяха официално съобщени от президента на Руската федерация Станислав Шевченко.

Константинов направи страхотно начало на сезона и добрите резултати на отбора му заслужиха спрягане на името му сред възможните кандидати за поста, овакантен от Владимир Алекно.

Все още не са известни имената на тримата номинирани за поста национален селекционер, но Шевченко уточни, че всички те са руснаци.

"Името на новия старши треньор ще стане ясно на 22-ри март, като сега ще проведем допълнително събеседване с всеки един от тях и тогава ще решим", пише в официалното съобщение на президента на руския волейбол.

Повечето от националните състезатели на Русия приветстваха Пламен Константинов като евентуален кандидат за поста, тъй като той оставя отлични впечатления с уменията си начело на Губерния.

Тимът на Константинов изравни престижен рекорд на Зенит (Казан) с 12-ата си поредна победа в руската Суперлига, след като разгроми с 3:0 екзекутора на Тренто в Шампионската лига - Динамо (Москва).

Най-дългата серия от поредни успехи в Русия принадлежи именно на Динамо от 2005/06, когато в състава се подвизаваше Матей Казийски.

Водещи

Най-четени