Пламен Марков отново настоя за промени в българския футбол 06.04 | 11:12

"Не може със смяна на треньорите да бъдат оправдавани проблемите на целия футбол", коментира бившият селекционер на България

От Константин Симидчийски

Бившият селекционер на България Пламен Марков гостува тази сутрин в bTV, където отново изрази мнението си относно настоящата ситуация в родния футбол.

Специалистът не изневери на мнението си, че в България има нужда от сериозни реформи в тази насока, като изрази мнение, че уволнението на треньори е придобило различен смисъл у нас.

"Вярно е, че треньорите имат основна роля, футболистите също, но не може ръководствата да си измиват ръцете само с треньорите. Според тях само ние сме виновни за провала на българския футбол. Трябва да има бази, които да се поддържат от съответната институция", сподели Марков.

"В целия процес трябва да участват всички. Очевидно не сме виновни само ние и резултатите са едни и същи. За последните шест години в националния отбор се смениха шест треньори и резултат пак няма. Не може със смяна на треньорите да бъдат оправдавани проблемите на целия футбол. Правителството не е виновно за това", добави той.

"Вина имаме ние, хората, които работим в тази сфера. Ние сме тези, които трябва да вземат мерки. Футболът ни се нуждае от реформи. Настоящото ръководство на БФС трябва да се замисли. От 4-5 години са на власт и нищо не се променя", каза още Пламен Марков.

Водещи

Най-четени