Платини може да размести евротурнирите заради световното в Катар 02.12 | 18:03

Шефът на УЕФА потвърди, че е гласувал за Катар и нарече Блатер непохватен

От Краси Киров

Шефът на УЕФА Мишел Платини изрази своята готовност да премести европейските клубни турнири през 2022 година, за да може Мондиала в Катар да се проведе през зимата.

Платини, който потвърди, че е гласувал за Катар, заяви, че световното първенство е "най-важното нещо" и е по-добре за всички, ако се проведе, когато времето е нормално за игра.

Запитан дали е готов да премести турнири като Шампионска лига и Лига Европа, Платини отговори пред Ал Джазира така:

"Разбира се! Ако играем през зимата, няма да е проблем да го организираме. Как биха могли хората да отидат в Катар през юни като температурата е 50 градуса! А не е добре, когато хората ги няма," продължи шефът на централата.

"Ако играем през зимата, няма да е проблем. Вместо (сезонът да приключи) през май, играете до юни и след това приключвате декември. Къде е проблемът?" изказа се философски бившият носител на Златната топка.

Платини, който е насочил своето внимание към президентския пост на ФИФА, заяви, че е напълно нормално арабска страна да спечели изборите за страна домакин, след като Египет и Мароко не бяха избрани в предишни години.

"Гласувах за Катар, защото е хубаво да отидем в част от света, в която не се е провеждал подобен форум. Мисля, че това беше добро решение, но сега трябва да решим кога и къде да се проведе Мондиала в Катар."

Освен това, Платини определи Сеп Блатер като "недодялан" след коментара на шефа на ФИФА, че расизмът на игрището трябва да се оправи с ръкостискане.

"Блатер беше непохватен, но със сигурност не е расист", завърши темата французинът.

Водещи

Най-четени